Stodoła z prześwitem

Nowoczesna drewniana stodoła pod Jelenią Górą. Motywem głównym było połączenie dwóch brył w jeden obiekt.-tworząc prześwit między nimi. Garaż z kotłownią zlokalizowano od północnej strony działki , natomiast obiekt mieszkalny (sypialnie, kuchnia, toaleta i duży salon z kominkiem) zlokalizowano od strony południowo-zachodniej. Zastosowano tu system przesuwny okien i drzwi ale również drewnianych okiennic- które po zamknięciu tworzą jednolitą drewnianą elewacje. Dach kryty naturalnym łupkiem. Jedna ze ścian jest całkowicie kamienna, natomiast drewno elewacyjne do cedr – z uwagi na różnorodną fakturę i mieszany koloryt drzewa.

Powierzchnia użytkowa to ok 100m2

Poddasze nieużytkowe- gdzie znajdują się instalacje: m.in. rekuperacja.

W projekcie zastosowano ogrzewanie podłogowe zasilane gruntową pompą ciepła oraz centralny odkurzacz, wszystkie pomieszczenia z wentylacją mechaniczną z odzyskiem ciepła. System kamer i monitoringu „domu inteligentnego”.