Botanic house

To projekt nowoczesnej stodoły z dwu-spadowym dachem i dużą fasadą od strony południowo-zachodniej i garażem na planie prostokąta  „wbitym” w główną bryłę budynku.
Motywem przewodnim projektu jest natura i  zieleń, która swoje miejsce znalazła zarówno na elewacji budynku garażu (zimolubne pnącza), jak również we wnętrzu (zielona ściana przy schodach na piętro). Zielone ściany się ze sobą łączą przez szklaną fasadę drzwi tarasowych.
Szklana fasada na dwie kondygnacje doświetla każdy zakamarek wnętrza oraz  pozwala cieszyć się widokiem na ogród, zarówno z poziomu parteru jak i piętra (szyby odbijające światło, antywłamaniowe z możliwością zastosowania łamaczy światła).
Nierozerwalnym elementem jest także ogród skąpany w zieleni z drewnianymi podestami, betonowymi murkami i wodnymi kaskadami.

  • Powierzchnia użytkowa budynku: 277,0 m²
  • Wymiary rzutu (dł. x szer.): 23,0 x 12,6 m
  • Liczba kondygnacji: 2 (parter+ użytkowe poddasze)
  • Rodzaj, pokrycie i kąt nachylenia dachu: dach dwuspadowy, symetryczny, o kącie nachylenia 40°, kryty dachówką ceramiczną w kolorze grafitowym.
  • Technologia konstrukcji: ściany murowane dwuwarstwowe: pustaki YTONG z dociepleniem.